Finalister 2017

Stort grattis till årets finalister!

Tre åländska startups och tre svenska tillväxtbolag tävlar om vinsten i Skraknästet

Nu är det klart vilka som går vidare till final i Skraknästet år 2017. Juryn, bestående av Edgar Vickström, Nina Nyman-Johansson, Cecilia Andén Nyström och Tommy Kårlin, har under de senaste veckorna träffat alla nominerade och nu utsett tre bidrag per kategori som nu tävlar om vinsten vid finalen på Åland den 18 mars.

 

Följande bidrag är finalister i Skraknästet år 2017:

 

Kategorin Startups:

Mitt Äppelträd – vi odlar, du skördar, Åland:

Vi startar ett andelsjordbruk där vi bjuder in intresserade att köpa in sig. Genom att bli andelsägare i vårt jordbruk tecknar man på förhand upp sig för en specifik andel av gårdens äppelskörd.

Anna & Jan Alm, info@ofvergards.ax, +3584573421267, www.ofvergards.ax

 

Fagerholms frukt och bär, Åland:

Vi ska tillverka nypressade fruktjuicer i olika smaker i stand-up pouches, allt av närodlade råvaror, så ekologiska om möjligt.  I steg två kommer vi även att tillverka högklassig cider.

Tom Fagerholm, flusstrotter@hotmail.com, +358401713610, Länk till facebook-sida

 

Shipit, Åland:

Vi säljer kombinerade paket- och frakttjänster under en sida.

Lari Pihlajapuro, lari.pihlajapuro@shipit.fi, +358 20 752 8488, www.shipit.fi

 

Kategorin Befintliga Bolag:

Roslagsprodukter, Sverige:

Roslagen är ett guldkorn som vi smakmässigt samlar i en ask, för att så många som möjligt ska kunna njuta & uppleva Roslagens smaker!

Therese Baalack, therese@enlitensmula.se, +358705495304, www.enlitensmula.se

 

Biyond, Sverige:

Genom att eliminera kunskapsglapp mellan olika generationer i arbetslivet hjälper Biyond små- och mellanstora företag att snabbare ta till sig ny teknik, smartare utnyttja sociala medier samt genomföra innovationssprång i verksamheten.

Anders Ramsell, anders@biyond.se, +46705929239, www.biyond.se

 

Friska Du - fler friska år för Dig, Sverige:

Skapa fler friska år för 55+. Vi inspirerar seniorer i Rosland genom Senior Power Training (SPT), hälso- och träningskunskap, positiv livssyn, kreativitet och engagemang och ökat eget hälsoansvar.

Cecilia Silfwerbrand, cecilia@silfwerbrand.se, +46707880501, www.firskataby.se

 

”Det mest överraskande i juryarbetet var de samverkansmöjligheter vi noterade mellan de olika bidragen.”

Edgar Vickström, ordförande för juryn

 

På finalen kommer juryn presentera ett vinnande bidrag i respektive kategori. Vinsten i tävlingen är ett aktivt och kostnadsfritt tillväxtstöd under 12 månader som skall hjälpa entreprenörerna att förverkliga sina ambitioner. Enligt Anders Ekström, VD vid Ålands Näringsliv, kan man likna vinsten vid att ett Gymkort för Entreprenörer. ”Vinnarna får goda förutsättningar, men slutresultatet är upp till var och en.” Vinnarna får stöd och hjälp med allt från affärsplaner till kontaktnät och marknadsföring. Programmet anpassas enligt behoven, men framgång kräver hängivenhet och engagemang.

 

Finalen arrangeras på Åland den 18 mars där alla företagare från Rosland (Roslagen , Åland och Åbo) är välkomna att deltaga. 

Sponsorer