Om oss

Idén till entreprenörstävlingen Skraknästet kom från Ålands Landsting och dåvarande näringsminister Fredrik Karlström. Tävlingen arrangerades första gången år 2011 och de tre påföljande åren av Ålands Landsting.

År 2015 beslöt Ålands Lanskapsregering att låta Ålands Näringsliv ta över driften av projektet. För att ytterligare ge tävlingen ett lyft och en bredare geografisk bredd involverade Ålands Näringsliv RoslandsMinglet i arrangemangen. År 2015/2016 arrangerades Skraknästet därmed för första gången som ett samverkansprojekt mellan Ålands Näringsliv och RoslandsMinglet.

"Jag tycker konceptet varit väldigt lyckat, samhället Åland har fått tillbaka mångfalt i värde. Förutom konkreta företag och projekt som satts igång har det Skraknästet medverkat till att fokusera mer på idén istället för stöden/bidragen. Det har uppmuntrat till företagsamhet, entreprenörskap och utveckling på ett positivt sätt. Att Skraknästet nu lever vidare är jag oerhört stolt och glad över."

Fredrik Karlström, Serieentreprenör & Näringsminister på Åland 2010-2014

Den exekutiva grupp som nu och framåt leder Skraknästets arbete och beslut, består av Anders Ekström och Therese Ling på Ålands Näringsliv, samt Anders Nilsson och Anna Nöjd på RoslandsMinglet.

Läs mer om Skraknästets historia här.

Om Skraknästet

Sponsorer